Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, Spania a ajuns la patru milioane de șomeri

5 noiembrie 2020, 17:54

La nivel național, Spania a depășit 500 de cazuri la suta de mii de locuitori. În acest moment se mai poate călători doar în Galicia, Extremadura și în Insulele Baleare și Canare. În rest, accesul este interzis fie doar perimetral, fie și dintr-o localitate în alta. Astfel că românii care vor să călătorească în Spania trebuie să țină cont de restricții.

În acest moment, în comunitățile care și-au închis teritoriile pot intra doar persoanele rezindente sau cele care se deplasează în interes de serviciu, în scop medical, educațional sau pentru a îngriji persoane vulnerabile.

Din cauza restricțiilor, principalele companii low cost nu mai au zboruri din România spre Spania până la jumătatea lunii decembrie, cel puțin.

În unele regiuni barurile și restaurantele au fost închise pentru o lună, iar în Catalonia, Castilla y Leon și Asturias de exemplu au fost închise și centrele comerciale, s-au interzis toate activitățile neesențiale și s-au suspendat toate spectacolele și chiar cursurile extrașcolare.

Din cauza restricțiilor, înca 50 de mii de angajați și-au pierdut locul de muncă în ultima luna. În total sunt aproape 4 milioane de persoane rămase fără serviciu și doar 600 de mii primesc șomaj.

Autoritățile din Asturias sunt singurele care au decis închiderea teritoriului pentru o perioadă nelimitată și au cerut chiar izolarea la domiciliu a întregii populații, la fel ca în luna martie. Însă ministrul Sănătăți susține că o astfel de decizie ar putea fi luată în calcul abia peste câteva săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite