"Dintre noi toți, Pino ar fi meritat să fie nemuritor". Mesaje și flori la depărțirea de marele actor Ion Caramitru
07 Septembrie 2021, 19:48 (actualizat 07 Septembrie 2021, 19:57)
(actualizat 07 Septembrie 2021, 19:57) | Știrile TVR

După o viaţă pe scenă, Ion Caramitru a vrut să plece discret din această lume, să lase publicul să şi-l amintească doar din rolurile pe care le-a interpretat. Sicriul cu trupul neînsufleţit nu a fost depus la Teatrul Național din București, pe care l-a condus în ultimii ani. Însă toţi cei care l-au iubit și admirat pot merge să scrie în cartea de condoleanţe din foaierul Sălii Mari, care, de azi, va purta numele marelui actor. Ion Caramitru va fi înmormântat cu onoruri militare, vineri la prânz, la cimitirul Bellu.

"Dintre noi toți, Pino ar fi meritat să fie nemuritor", spune Mihai Mălaimare despre marele actor. În foaierul Sălii Mari de la Teatrul Național, care îi va purta de acum numele, o expoziţie-omagiu aminteşte de spectacolele pe care le-a pus în scenă şi în care a jucat magistral.

Prieteni, colegi, artişti şi admiratori au venit la Teatrul Naţional să-i aducă un omagiu la ieşirea de pe scena vieţii. Coroane au trimis şi premierul Florin Cîţu şi Televiziunea Română. Cei care l-au iubit au lăsat mesaje în cartea de condoleanţe.

Mulţi şi-ar fi dorit să se reculeagă lângă catafalc, dar familia i-a respectat dorinţa: Ion Caramitru a vrut să plece discret, să rămână rolurile...