Diplomaţii occidentali: Dialogul, singura cale de rezolvare a situaţiei din Ucraina. Rusia a deplasat mai multe elicoptere de luptă şi recunoaştere în sudul regiunii Rostov
20 Ianuarie 2022, 20:57 (actualizat 20 Ianuarie 2022, 22:51)
(actualizat 20 Ianuarie 2022, 22:51) | Știrile TVR

Dialogul este singura cale de rezolvare a situaţiei din Ucraina, atrag atenţia diplomaţii occidentali implicaţi în discuţiile privind detensionarea situaţiei de la frontiera cu Rusia. Secretarul de stat american Anthony Blinken se află la Berlin, pentru a pune la punct, împreună cu aliaţii, un plan de măsuri pentru situaţia în care Rusia atacă Ucraina. Înainte de sosirea lui, în capitala germană, directorul CIA a făcut o vizită misterioasă atât la Berlin, cât şi la Kiev.

Rusia a deplasat mai multe elicoptere de luptă şi recunoaştere KA 52 Aligator în sudul regiunii Rostov, în apropiere de graniţa cu Ucraina. Este pentru prima dată când aceste elicoptere, model nou, sunt aduse în zonă.

Zelenski vrea şi angajamente mai ferme din partea marilor puteri, nu doar verbale, ci şi precizarea unor sancţiuni specifice pe care ar fi gata să le aplice Rusiei. Pentru moment însă, vin doar avertismente privind sancţiuni masive, fără alte detalii.

Marile puteri încearcă sa afişeze o poziţie comună vizavi de o eventuală agresiune rusă în Ucraina, după ce preşedintele Joe Biden a lăsat să se înţeleagă că în rândul NATO ar putea fi unele neînţelegeri, în cazul în care ar fi vorba de o incursiune minoră a ruşilor în Ucraina.