Directiva europeană privind confidențialitatea schimbă fața blocurilor din Viena: de pe toate interfoanele dispar numele locatarilor

19 octombrie 2018, 23:19

Caleștile trase de cai sunt una dintre atracțiile Vienei. Acum operează 116 astfel de trăsuri, însă numărul lor ar putea fi redus sau chiar să fie total interzise.

Pe de o parte, locuitorii din zona unde sunt parcate se plâng de mirosul animalelor, pe de alta municipalitatea dă vina pe cai că distrug drumurile și nu mai vrea să plătească daunele.

Cei care susțin păstrarea caleștilor spun că acuzațiile sunt nefondate. Au echipat caii cu pungi pentru balegă și potcoave din plastic pentru a nu deteriora pavajul.

Turiștii și vienezii au păreri împărțite.

Iar de pe interfoanele blocurilor vor dispărea numele locatarilor. Asta după ce un locuitor a spus că publicarea numelui îi încalcă dreptul la intimitate în baza directivei Uniunii Europene privind protecția datelor personale. Agenția vieneză de profil i-a dat dreptate.

În total, se vor schimba peste 220 de mii de însemne de pe toate clădirile municipale. Oficialii UE se distanțează de această decizie.

Chiar și așa, oficialii din Viena se tem de potențiale procese care i-ar putea costa amenzi de peste 20 de milioane de euro. Adică cam o mie pe nume. E mult mai ieftin să le schimbe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite