Director OMS: Rata de infectare în Europa a crescut cu 10 la sută. Masca e obligatorie și în aer liber la Paris

27 august 2020, 22:01

Începerea anului școlar și sezonul rece care vine de obicei însoțit de gripă vor complica și mai mult lucrurile, afirmă directorul regional pe Europa al Organizației Mondiale a Sănătății. Școlile nu sunt un mediu dovedit că favorizează răspândirea COVID, dar interacțiunea celor mici cu adulții din familie poate fi extrem de periculoasă. Vaccinare anti-gripală a persoanelor vulnerabile este vitală, afirmă oficialii OMS.

Hans Kluge, director pe Europa al OMS: „Observăm tot mai multe cazuri în rândul populaţiei tinere iar mesajul nostru este clar: nimeni nu este invincibil.”

Franța, care a raportat peste 5 mii de infecții, este în plină explozie de cazuri. La Paris a fost introdusă obligativitatea purtării de mască în toate locurile publice, inclusiv în aer liber.

Și Germania se confruntă cu bilanțuri zilnice la nivelul din primăvară. Așa că au fost anunțate noi restricții: toate evenimentele mari, inclusiv competițiile sportive, se vor desfășura fară public până la sfârșitul anului, iar petrecerile private au fost limitate la 25 de persoane.

Toate speranțele sunt într-un vaccin. Comisia Europeană a anunțat că a semnat primul contract pentru achiziția de 300 de milioane de doze ale unui vaccin experimental realizat de firma AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford și aflat acum în ultima fază de testare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite