Directorul AIEA intenţionează să prezinte la începutul săptămânii viitoare un raport privind siguranţa centralei de la Zaporojie
03 Septembrie 2022, 07:16 (actualizat 03 Septembrie 2022, 07:19)
(actualizat 03 Septembrie 2022, 07:19) | Știrile TVR

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Rafael Grossi a declarat vineri că intenţionează să prezinte la începutul săptămânii viitoare un raport privind siguranţa centralei nucleare de la Zaporojie (sudul Ucrainei), controlată de Rusia, relatează Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă, la întoarcerea sa la Viena, Grossi a declarat că şase membri ai misiunii AIEA rămân la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, după ce a condus o misiune de 14 persoane. El a adăugat că săptămâna viitoare vor rămâne pe termen lung numai două persoane din cadrul misiunii.

O echipă de experţi ai ONU a sosit joi la complexul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei pentru a evalua riscul unui dezastru cu radiaţii, după o întârziere de câteva ore provocată de bombardamente efectuate în apropierea obiectivului.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de încercare de a sabota misiunea AIEA la centrala controlată de forţele ruse, dar operată de personal ucrainean.