Directorul general al OMS îi cere premierului chinez o colaborare mai puternică în legătură cu originea coronavirusului

Tedros Adhanom Ghebreyesus și Li Keqiang
Tedros Adhanom Ghebreyesus și Li Keqiang
6 februarie 2022, 12:09

Într-un mesaj publicat sâmbătă seara pe profilul său oficial de Twitter, Tedros i-a mulţumit lui Li pentru sprijinul oferit în vederea „consolidării OMS” şi a menţionat că a vorbit cu el despre intensificarea campaniilor mondiale de vaccinare, pentru a reuşi ca 70% din populaţia globului să primească serul anticoronavirus.

„Solidaritatea este cheia pentru a garanta accesul şi caracterul accesibil al vaccinurilor”, a adăugat el.

După întrevederea de sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe din China a publicat un comunicat în care menţionează că Tedros a declarat că „OMS aderă la principiile ştiinţifice pentru anchetarea originilor virusului şi se opune politizării”acestui proces.

În ceea ce-l priveşte, Li a cerut „unitate şi cooperare” în lupta mondială împotriva SARS-CoV-2 şi a fost de acord cu privire la importanţa accesibilităţii atât din punct de vedere al costurilor, cât şi al disponibilităţii vaccinurilor pentru „a forma o barieră umanitară”.

Potrivit premierului chinez, obiectivul ar trebui să fie „utilizarea mijloacelor ştiinţifice şi tehnologice pentru a dezvolta medicamente eficiente care să ajute la înfrângerea noului coronavirus, duşmanul comun al umanităţii, cât mai repede cu putinţă”.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă