Directorul Organizației Mondiale a Sănătății acuză ”confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în politicile sanitare publice” în lupta cu pandemia de coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus
12 aprilie 2021, 19:43

”Şi noi dorim să vedem societăţile şi economiile redeschise, precum şi reluarea comerţului şi turismului (…), dar în acest moment unităţile de terapie intensivă din multe ţări sunt copleşite şi oamenii mor – şi este ceva complet evitabil”, a declarat Tedros Ghebreyesus la un briefing de presă.

”Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite”, a adăugat directorul general al OMS, care a subliniat că transmiterea virusului este cauzată de ”confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în politicile sanitare publice”.

El a remarcat faptul că, în unele ţări, deşi virusul continuă să se răspândească, restaurantele şi cluburile de noapte sunt pline, pieţele sunt deschise şi aglomerate, iar puţini oameni care-şi iau măsuri de precauţie.

”Unii oameni par să creadă că dacă sunt relativ tineri nu se întâmplă nimic dacă iau COVID-19”, mai observă Tedros Adhanom Ghebreyesus.

La rândul său, responsabila tehnică a OMS pentru combaterea COVID-19, Maria Van Kerkhove, a avertizat că pandemia a ajuns într-un ”punct critic”, cu infecţii al căror număr creşte exponenţial, dar a apreciat, de asemenea, că ar putea fi pusă sub control ”în câteva luni” dacă ar fi luate măsurile corespunzătoare.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite