Dirijorul Camil Marinescu a murit după o luptă de trei săptămâni cu noul coronavirus. Acesta avea 55 de ani
27 Iulie 2020, 15:52
(actualizat 27 Iulie 2020, 20:54)

Doliu în lumea muzicii. Unul dintre cei mai apreciați șefi de orchestră români, dirijorul Camil Marinescu s-a stins din viață. Cunoscutul dirijor al Filarmonicii "George Enescu" a pierdut lupta cu noul coronavirus. Acesta era internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală de 3 săptămâni. Dumnezeu să-l odihnească!

''Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul COVID-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi, la ora 6 a.m. (...) Dumnezeu să-l odihnească în pace!'', a scris Ciprian Marinescu pe Facebook.

Este mesajul pe care fratele dirijorului, Ciprian Marinescu, l-a postat pe pagina sa de socializare. Acesta le-a cerut înțelegere tuturor celor care l-au contactat și cărora nu le-a putut răspunde.

La scurt timp, reprezentanții Filarmonicii "George Enescu" au publicat un mesaj.
Vestea a căzut ca un trăsnet pentru cei care l-au cunoscut.
Camil Marinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa de fagot. A predat acest instrument la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor rezident la Opera Naţională din Bucureşti.
Din 2003, pentru trei stagiuni, a fost dirijor permanent invitat al Berliner Sinfonie Orchester, Germania.
Începând cu 2002, Camil Marinescu a fost rezident în Japonia, activitatea sa internaţională bucurându-se de succes în numeroase turnee în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie.
Iar din 2012 până în 2019 a fost dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu".