Discuții aprinse în Parlament. Vicepreședintele ASF, luat la întrebări de deputații AUR în privința unor prime de performanță oferite în contextul falimentului Euroins
04 Aprilie 2023, 14:53 (actualizat 04 Aprilie 2023, 14:55)
(actualizat 04 Aprilie 2023, 14:55) | Știrile TVR

Discuții aprinse în Comisia Economică de la Camera Deputaților. Vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, a fost întrebat de parlamentarii AUR de ce conducerea Autorității a primit prime de performanță în condițiile în care Compania de Asigurări Euroins este în faliment, iar statul trebuie să suporte despăgubirile pentru clienții acesteia.

Vicepreședintele ASF fusese invitat la Comisie pentru discutarea unui proiect de lege privind asigurarea locuinței, dar lucrurile au degenerat.

”Bonusurile de performanță vi le-ați acordat? Pe care performanță? Care e performanța dvs. când două companii mari de asigurări au dat faliment? (....)Ne răspundeți? Sunteți la o Comisie în Parlament ? Spuneți bonusul de performanță pe care l-ați primit?”, a insistat George Simion.

Discuțiile aprinse au continuat pe holul parlamentului.

”Ele au fost date nu neparat mie, ci toți salariații au luat prin contractul colectiv de muncă. Le meritam anul trecut când le-am luat, am meritat. Euroins nu a dat faliment, noi i-am cerut. Nu există în lume nicio autoritate care să prevină falimentul”, a declarat vicepreședintele ASF.

Situația a degenerat și mai mult. Deputații AUR au continuat să îi ceară socoteală șefului de la ASF și au intrat după el într-unul din birouri.

Prăbușirea Euroins continuă o serie de falimente răsunătoare pe piața RCA din România în ultimii opt ani. Până acum, pentru cele trei falimente din piață, din bani publici s-au plătit peste un miliard și jumătate de lei.