Discuții la Guvern, cu reprezentanții HORECA. S-a constituit un grup de lucru pentru stabilirea regulilor care trebuie respectate după deschiderea restaurantelor

2 iulie 2020, 14:24

Reprezentanții Guvernului și cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi și au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecție sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

ACTUALIZARE Întâlnirea s-a încheiat.  Reprezentanții Guvernului și cei ai industriei HORECA s-au întâlnit au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecție sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

„Reprezentanții Guvernului și cei din industria HORECA vor lucra, în cadrul unui grup comun, un set de reguli de protecție sanitară, care să fie aplicat în unitățile de servire – restaurante – în perspectiva reluării activității acestora, atunci când evoluția epidemiologică o va permite”, au transmis reprezentanții Executivului la final întâlnirii.

„Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

 

La întâlnirea de la Palatul Victoria participă și miniștrii Sănătății, Internelor, Economiei, dar și reprezentanții restaurantelor și cafenelelor. Aceștia vor stabili ce măsuri trebuie respectate în momentele în care restaurantele vor fi redeschise.

Măsura de redeschire, programată pentru 1 iulie, a fost amânată pentru că, – spunea premierul Ludovic Orban la TVR – la terase nu au fost respectate măsurile stabilite, astfel încât a crescut riscul de răspândire a virusului.

Ludovic Orban a precizat că în momentul în care administratorii de restaurante vor face garanția că regulile și restricțiile vor fi impuse cu adevărat, atunci se va pune problema redeschiderii.

De cealaltă parte, reprezentanții industriei de profil spun că le-au scăzut vânzările cu 85% din cauza restricțiilor în acest an față de anul trecut și că e nevoie nu doar de redeschiderea restaurantelor, dar și de relaxarea condițiilor pentru terase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite