Dmitri Medvedev: Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma
27 Septembrie 2022, 11:50 (actualizat 27 Septembrie 2022, 13:10)
(actualizat 27 Septembrie 2022, 13:10) | Știrile TVR

Aliatul lui Vladimir Putin, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, a declarat marți că Moscova are dreptul să se apăra cu arme nucleare dacă este împinsă dincolo de limitele sale și că acest lucru "cu siguranță nu este o cacealma", relatează The Guardian.

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus că Moscova are dreptul să răspundă "fără prea multe consultări", în contextul în care tensiunile cu Occidentul cresc din cauza referendumurilor.

”Dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma”, a spus Medvedev.

Medvedv a mai spus că nu crede că Occidentul ar veni în ajutorul Ucrainei sau ar riposta dacă Rusia ar folosi arme nucleare.

”Imaginați-vă că Rusia este forțată să folosească cea mai formidabilă armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, care este periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că nici în această situație NATO nu va interveni direct în conflict.

La urma urmei, securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord-Atlantică decât soarta Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată din belșug cu diverse arme”, a mai spus Medvedev.