Doar 10% dintre călătorii care folosesc transportul în comun de suprafaţă din Bucureşti şi Ilfov au abonament sau bilete plătite. Urmează controale la care vor participa și polițiști

22 august 2021, 14:47

Aceste situații sunt tot mai dese în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov.

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov anunță că numărul persoanelor care își plătesc călătoriile cu mijloacele de transport STB din București și Ilfov a scăzut semnificativ în ultimii doi ani. Din aproximativ 2,1 milioane de călători pe zi, doar 10 la suta au bilet sau abonament. Iar unii dintre cei care circulă fraudulos devin agresivi când sunt prinși în flagrant și scapă de sancțiuni. De aceea, la controale vor participa și polițiști.

„Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețîn titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați. Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”, se arată într-un comunicat de presă TPBI.

Unii călători spun că odată cu scumpirea biletelor a crescut și numărul celor care nu-și plătesc călătoriile cu autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele.

Suprataxa pentru călătorii fără bilet este de 80 de lei. Iar amenda pentru cei care nu o achită este între 300 și 500 de lei .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite