Doi cetăţeni români care au fost trataţi de COVID în Danemarca şi Germania au fost repatriaţi cu o aeronavă militară

Aeronavă C27J Spartan a Forțelor Aeriene Române
Aeronavă C27J Spartan a Forțelor Aeriene Române
16 noiembrie 2021, 16:01

ACTUALIZARE Pacienții au fost aduși cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar pe parcursul zborului au fost supravegheați de medicii SMURD. Unul dintre pacienți a coborât singur din avion, celălalt a fost ajutat de medici. Cei doi se vor întoarce acasă.

Este vorba despre doi pacienți care, în urmă cu câteva săptămâni, aveau zilele numărate, erau internați pe secțiile de Terapie Intensivă din cadrul unor spitale din România, iar medicii și cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență au stabilit că trebuie transferați în străinătate, pentru a putea supraviețui.

Unul dintre ei a fost transferat într-o clinică performantă din Hamburg, Germania, iar celălalt într-un spital din Danemarca. Au primit îngrijiri medicale acolo mai multe săptămâni și au reușit să se refacă, starea lor este stabilă și au fost aduși la București cu o aeronavă a Armatei Române.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marţi, din Baza 90 Transport Aerian, un zbor pentru repatrierea a două persoane vindecate de COVID-19, una din Aarhus (Danemarca) şi cealaltă din Hamburg (Germania), informează MApN.

Pacienţii au fost transferaţi, în stare gravă, în cele două ţări la începutul lunii noiembrie. Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienţii este formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava va sosi în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 18,30.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite