Doi dintre românii cu COVID-19, transferați în Ungaria, au murit. Alţi 26 sunt internaţi la Terapie Intensivă în spitalele din Szeged şi Debrecen
18 Octombrie 2021, 12:06 (actualizat 18 Octombrie 2021, 19:42)
(actualizat 18 Octombrie 2021, 19:42) | Știrile TVR

Doi dintre bolnavii români transferați nu au rezistat nici în secțiile ATI din Ungaria. Au plecat din România în stare critică și au pierdut lupta cu viața. Acum, la Terapie Intensivă în spitalele din Szeged şi Debrecen au rămas 26 de români.

 

Și-au pierdut viața o femeie de 64 de ani din Timişoara, care a ajuns joi seara la spitalul din Szeged și încă o pacientă de 63 de ani, din Bucureşti, internată în clinica din Debrecen. Ambele bolnave erau în stare critică și au fost imediat conectate la aparate când au ajuns în secțiile de terapie intensivă din Ungaria.

Săptămâna trecută, în seara zilei de joi a început transferul bolnavilor români în Ungaria.

Două spitale din țara vecină au oferit paturi ATI pentru bolnavii români de covid.

În total, până acum, 28 de bolnavi au fost transferaţi - 13 la spitalul din Szeged şi 15 la cel din Debrecen.

Medicii români au anunțat că, din păcate, boala s-a agravat în cazul mai multora dintre pacienții transferați. Primul deces a fost în cazul unei femei de 67 de ani care a plecat joi spre Ungaria iar pe drum în ambulanţă a făcut stop cardiac.

La Szeged, 7 dintre pacienţi sunt internaţi pe secţia de Pre-Terapie, fiind doar conectaţi la surse suplimentare de oxigen, fără a fi intubaţi. Toţi cei 7 bolnavi sunt din Arad.