Doi părinţi din Galaţi şi-au retras copiii de la şcoală pe durata pandemiei. Decizia poate atrage răspunderea penală

21 octombrie 2020, 19:13

Cei doi soți au contestat măsurile de protecție încă din prima zi de școală. Au solicitat unității de învățământ ca cei doi băieți, elevi în clasa a 3-a și a 5-a, să nu poarte mască. Au fost refuzați, așa că, timp de o lună, i-au ținut acasă în baza unei adeverințe medicale. Acum, cei doi elevi au fost retrași cu totul de la școală.

De altfel, tatăl copiilor a fost amendat la începutul acestui an școlar cu 1000 de lei pentru că a încercat să încalce regulamentul școlar.

Conducerea școlii și inspectoratul susțin că au încercat de mai multe ori să-i convingă pe părinți să-și aducă băieții la cursuri.

Decizia de a retrage elevii de la cursuri fără motive întemeiate poate atrage și răspunderea penală, spune inspectoratul școlar. Iar psihologii atrag atenția că un copil are de suferit pe termen lung dacă nu va fi lăsat să meargă la școală.

În judeţul Galaţi au fost înregistrate aproximativ 50 de cereri prin care părinţii au solicitat ca elevii să nu poarte măşti sau să nu folosească dezinfectant.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite