Doi primari s-au vaccinat anti-COVID în prima etapă, rezervată cadrelor medicale

13 ianuarie 2021, 20:59

Niculae Eremia, primarul comunei Alexandru Odobescu din județul Călărași, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie din cabinetul medical unde s-a vaccinat anti-covid. Și mesajul „RESPONSABILITATE! Prima doză de vaccin”. Asta, deși prima etapă de imunizare este rezervată cadrelor medicale și personalului din centrele de asistență socială. Edilul din Călărași nu se încadrează în niciuna dintre categorii. Spune însă că a încercat să dea un exemplu sătenilor.

Managerul centrului de vaccinare susține că primarul comunei din Călărași figura pe lista de programări pentru imunizare.

Potrivit DSP Călărași, cazul va fi investigat pentru că primarul Niculae Eremia nu era un caz prioritar și nu ar fi putut să ajungă în mod legal pe lista respectivă.

Primarul comunei Alexandru Odobescu nu este primul caz de acest gen. Și edilul din Caransebeș, Felix Borcean, s-a vaccinat împotriva COVID-19, deși nu se încadrează criteriile pentru prima etapă a campaniei de vaccinare. El a postat evenimentul pe Facebook cu mesajul: „Eu nu-mi risc viața pentru politică sau publicitate, ci încerc să fiu un exemplu, de data asta pozitiv, că negativ am fost destul”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite