Dominic Fritz a anunțat că a fost validat ca primar al orașului Timișoara

Dominic Fritz primarul Timișoarei
Dominic Fritz primarul Timișoarei
28 octombrie 2020, 13:05

Dominic Fritz a anunțat miercuri că a fost validat ca primar al orașului Timișoara. El a purtat o discuție cu prefectul județului Timiș și a aflat că ceremonia de învestire este programată vineri, la ora 10.00.

Procedura are loc după ce Tribunalul Timiș a respins trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie.

Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului, a candidaturii lui Fritz și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.

„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara”, a scris, pe Facebook, primarul ales al orașului Timișoara

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite