Donald Trump, cel mai bogat politician care ajunge la Casa Albă

20 ianuarie 2017, 12:04

Donald J. Trump s-a născut pe 14 iunie 1946 în New York. Era cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei. Tatăl său făcuse milioane din afaceri imobiliare și i-a dat impulsul de a merge pe același drum.

La 13 ani, Donald Trump a fost trimis la Academia Militară din New York.

Nu eram tocmai copilul cu cea mai bună purtare din lume, iar părinții nu știau ce să facă, spune Donald Trump în 2004.

Mai târziu, avea să studieze economia la Universitatea din Pennsylvania. Iar după absolvire, în 1968, s-a dedicat complet afacerilor imobiliare ale familiei. De la bun început şi-a propus să se extindă spre Manhattan, cea mai scumpă zonă a New York-ului. Nu avea bani suficienţi, nici experienţă. Însă avea ambiţie din belşug şi o minte ascuţită. A convins băncile să-l împrumute. Iar în cartierul exclusivist au început să apară clădiri ridicate sau renovate de el. Inclusiv opulentul Trump Tower, care valorează acum 600 de milioane de dolari.

Era plin de el, așa cum este și acum, îl descrie jurnalistul Cindy Adams.

Însă la începutul anilor ’90 a fost cât pe ce să piardă totul. Economia americană era în criză, piaţa imobiliară se probuşise, iar el cheltuia fără măsură. Trump adunase datorii de peste 4 miliarde de dolari la peste 70 de bănci.

A ajuns însă la o înțelegere cu băncile și a reușit să-și repună afacerile pe picioare. Aproape zece ani mai târziu a început etapa care i-a adus faimă națională. Reality show-ul „The apprentice”/Ucenicul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite