Donald Trump, criticat și ironizat pentru că a privit inițial eclipsa de soare fără ochelari de protecţie

22 august 2017, 15:39

Nu vă uitați!”, i-a strigat cineva din staff președintelui american, care privea eclipsa fără ochelari. Trump  s-a conformat și și-a pus ochelarii de protecție. A urmărit apoi regulamentar eclipsa, cu ochelari, alături de  soția sa, Melania, și fiul lor, Barron.

(w500) Donald Tru

(w500) Melania, D

Fotografiile cu Donald Trump uitându-se spre cer fără ochelari s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare. Gafa președintelui american i-a atras numeroase critici și ironii  în mediul online și în presă.

Dacă Donald Trump va fi președinte și la următoarea eclipsă de soare din 2024 – s-ar putea întâmpla! -„, a comentat  ironic jurnalistul Chris Cillizza pe CNN online, „ar trebui să citească articolul ‘Chiar poți să orbești dacă te uiți direct la o eclipsă solară?

Articolul menționat, semnat de Ashley Strickland pentru CNN, arată  că pericolul de a orbi dacă privești eclipsa fără ochelari speciali de protecție este real. Să privești direct soarele în timpul eclipsei poate afecta retina, partea sensibilă la lumină a ochiului, se explică în articol.

Când te uiți direct la soare (în timpul eclipsei, n.r) intensitatea și concentrația de lumină sunt atât de mari încât retina poate fi ‘prăjită”, explică în articol dr. Christopher Quinn, președintele Asociației Optometrice Americane. „Dacă expunerea este mare, asta poate duce la slăbirea permanentă vederii și chiar la orbire”, avertizează specialistul.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite