Donald Trump: Discursul urii la ONU. Mesajul președintelui american a fost criticat și considerat prea dur

20 septembrie 2017, 18:21

Încă înainte de a începe alocuțiunea lui Trump, ambasadorul Coreii de Nord a părăsit sala Adunării Generale. Țara sa a fost vehement criticată de președintele SUA.

Donald Trump a vorbit îndelung despre mai multe state pe care le-a numit „scursura planetei”. Printre acestea, Venezuela – catalogată o dictatura socialistă sau Iranul – ale cărui principale exporturi sunt „violența, vărsarea de sânge și haosul”.

Ministrul de Externe de la Teheran a spus că discursul lui Trump a fost de-a dreptul medieval. Iar iranienii de rând au fost deopotrivă jigniți și neimpresionați.

Faptul că Trump a numit acordul nuclear cu Iranul drept cea mai mare greșeală făcută de SUA a fost taxat și de aliați.

Emmanuel Macron: „Ar fi iresponsabil să nu implementăm acest acord pentru că este unul bun, şi este un acord esenţial pentru pace mai  ales în această perioadă când nu putem exclude o potenţială degenerare a situaţiei în lume.”

Și ministrul suedez de Externe a spus despre intervenția lui Trump că a fost discursul greșit, la timpul nepotrivit și în locul nepotrivit. Dar nu au fost doar critici. Premierul israelian a salutat poziția lui Trump în ce priveste Iranul, iar japonezii i-au aplaudat cuvintele dure adresate regimului nord-coreean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite