Donald Trump: „Trimit mii şi mii de militari puternic înarmaţi şi trupe de poliţie pentru a pune capăt violenţelor, jafurilor, vandalismului și atacurilor”

2 iunie 2020, 07:28

Numeroși protestatari s-au adunat în zonele adiacente Casei Albe. Chiar în timp ce președintele Donald Trump se adresa națiunii, se auzeau bubuiturile proiectilelor cu gaze lacrimogene.

Trump a spus că este revoltat de moartea lui George Floyd și că se va face dreptate. „Justiție, nu haos”, promite președintele american, precizând că nu pot fi tolerate vandalismul, distrugerile și vărsarea de sânge nevinovat – acestea sunt „acte de terorism domestic”.

De altfel, după intervenția de la Casa Albă, Trump a mers pe jos la Biserica anglicană „Sfântul Ioan”, numită și „Biserica președinților”, care fusese incendiată de protestatarii violenți.

Înainte de sosirea lui Trump la edificiul vechi de 200 de ani, zona fusese degajată cu gaze lacrimogene și trupe călare. Mai mulți lideri ai comunității afro-americane au condamnat violențele și au atras atenția că ceeea ce se întâmplă acum nu are nicio legătură cu George Floyd. Inclusiv fratele lui a condamnat acțiunile anarhiștilor.

Sunt multe semne de întrebare legate de cei care comit violente. Unii ar fi venit din alte state, tocmai pentru a incita la acte de vandalism. În plus, potrivit mai multor jurnaliști locali, în diverse orașe unde au fost distrugeri mari, pe trotuar erau stive de cărămizi, deși în zonă nu erau niciun fel de lucrări de construcții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă