Donald Trump a decis declasificarea tuturor documentelor legate de Hillary Clinton şi Rusia
07 Octombrie 2020, 08:44
(actualizat 07 Octombrie 2020, 08:58)

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat pe Twitter declasificarea în masă a tuturor documentelor legate de Rusia şi Hillary Clinton.

Donald Trump a distribuit pe contul său de Twitter un mesaj în care susţine că FBI şi CIA ştiau că implicarea Rusiei în campania din 2016 era o farsă politică. Alături de acest mesaj, preşedintele a anunţat decizia de declasificare.

"Am autorizat pe deplin declasificarea totală a oricăror documente referitoare la cea mai mare infracţiune politică din istoria americană, Farsa Rusia", a scris el.

Ordinul dat de el se referă şi la "Scandalul e-mail-urilor lui Hillary Clinton", despre care conservatorii au spus multă vreme că este o "anchetă" pe jumătate destinată să-i ofere acoperire fostei contracandidate a lui Trump.

La finalul mesajului său, preşedintele spune că documentele nu vor fi "editate".

Nu se ştie deocamdată ce documente vor fi declasificate şi ce ar putea dezvălui liderul de la Casa Albă, dar Washington Times a raportat marţi că CIA i-a transmis directorului FBI James Comey o notă clasificată, în care îl anunţă că Hillary Clinton a aprobat un plan pentru a da vina pe Trump pentru atacul hackerilor ruşi asupra computerului său.

Sursa: Mediafax