Donald Trump Jr a făcut publice emailuri care ridică noi semne de întrebare privind implicarea Rusiei în campania electorală din SUA

12 iulie 2017, 14:25

Fiul cel mare al preşedintelui afirmă că nu i-a spus tatălui său despre întâlnirea avută pentru obţinerea de informaţii compromiţătoare referitoare la Hillary Clinton, viitoarea contracandidată democrată la preşedinţie.

Donald Trump Jr.: „Era un nimic, nu era nimic de spus. Nici nu mi-aş fi adus aminte dacă nu ar fi ieşit la iveală. Au fost 20 de minute pierdute.”

Totul s-a întâmplat anul trecut, la New York, după un schimb de mailuri printr-un intermediar. Fiul preşedintelui le-a făcut publice – dar nu integral, au fost până la urmă dezvăluite tot de presă. Un anume Rob Goldstone, om de relaţii publice cu conexiuni atât în afacerile ruseşti, cât şi ale lui Donald Trump senior, îi scrie fiului că are informaţii de nivel înalt, foarte sensibile, venind din Rusia şi despre sprijinul acestei ţări pentru „domnul Trump”. La care fiul îi răspunde „dacă e ce spui, îmi place foarte mult”.

Goldstone promite aranjarea unei întâlniri cu Natalia Veselnitskaya, pe care o prezintă ca avocată din partea guvernului rus, şi care ar fi avut detaliile compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Natalia Veselnitskaya: „Nu am avut şi nu aş fi putut avea. Nu reprezint interesul nimănui altcuiva.

Cu totul alta este varianta lui Donald Trump junior, potrivit căruia avocata a menţionat că indivizi cu legături în Rusia finanţează Partidul Democrat şi pe Hillary Clinton. Natalia Veselnitskaya spune însă că a fost o întâlnire particulară, fără nicio legătură cu alegerile: „Iertaţi-mi indiferenţa la poliltică, nu ştiu dacă Trump era candidat pe atunci, singurul candidat al republicanilor. Nu era deloc de interes pentru mine, nu sunt interesată de politică”.

Kremlinul afirmă că nu are nici cunoştinţă, nici legătură de această avocată, dar presa americană scrie de conexiuni obscure pe care şi ea, şi intermediarul Rob Goldstone le au cu oligarhia rusă.

Iar directorul CIA afirmă că implicarea Rusiei în alegerile de anul trecut e absolut clară – dar nu o noutate. Mike Pompeo, directorul CIA: „Ameninţarea adversarilor noştri încercând să intervină în alegerile noastre e foarte reală, au făcut-o în scrutinele din 2012 şi din anii ’70.”

Congresul a început mai multe anchete referitoare la implicarea Rusie în campania de anul trecut şi la legăturile staffului lui Donald Trump cu Moscova. La rândul său, administraţia Trump se apără spunând că este o vânătoare de vrăjitoare şi că a avut contacte normale pentru orice candidat.

Emailurile publicate de Donald Trump Jr pe Twitter

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite