Donald Trump, pe locul doi în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă

Donald Trump și Joe Biden
Donald Trump și Joe Biden
7 septembrie 2020, 12:57

Democratul are avantaj față de rivalul republican atât la nivel național cât și în statele care pot decide rezultatul votului.

Democratul Joe Biden îl conduce cu 52% la 42% pe preşedintele Donald Trump la nivel național şi are un avantaj de 50% la 44% față de Trump în statul Wisconsin, punct cheie al luptei prezidenţiale din acest an.

Avantajul lui Biden de 10 puncte la nivel naţional, respectiv de 6 puncte în Wisconsin, este asemănător cu rezultatele din sondajele realizate înainte de convenţiile partidelor.

Biden deţinea un avantaj mediu de 7 puncte față de Trump în sondajele efectuate la începutul anului. Avantaj similar cu cel actual, de 8 puncte rezultat dintr-o medie a sondajelor recente.

Procentele lui Biden, în medie, nu au ajuns niciodată sub 4 sau 5 puncte, dar nici peste 10 puncte. Aceasta este o marjă destul de îngustă pentru alegerile din SUA.

Biden şi-a menţinut conducerea nu doar la nivel naţional, ci şi în statele care contează cel mai mult în aceste alegeri. El a fost în mod constant în faţa lui Trump, inclusiv în Arizona, Florida, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Comparativ, avantajul lui Hillary Clinton în acelaşi moment din 2016 a fost de doar aproximativ 3 puncte. Al lui Biden este mai mult decât dublu.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite