Dosar penal in rem pentru aglomerația de la Aeroportul din Cluj. Sute de oameni au plecat la muncă în Germania

9 aprilie 2020, 13:54

În parcarea aeroportului din Cluj-Napoca, sute de muncitori au așteptat să fie îmbarcați în avioane. Au plecat spre Germania, țară care primește 40.000 de muncitori sezonieri din Europa de est în următoarele două luni.

În ciuda pericolului și a regulilor de distanțare socială, oamenii au stat îngrămădiți ore întregi, la intrarea în aerogară.

Oamenii merg să muncească în agricultură. Și spun că nu se tem de coronavirus.

Primul avion a plecat la prânz. În total, 13 curse charter i-au dus pe români spre Berlin, Baden Baden sau Dusseldorf.

„Nu este normal că acești oameni să fie aduși cu atâtea ore înainte, să nu li se asigure condiții. Vom lua legătura cu autoritățile și le vom cere ajutorul, astfel încât aceste zboruri să se desfășoare corespunzător” a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Reprezentanții Consiliul Județean, care administrează aeroportul din Cluj, spun că situația a fost gestionată prost. Prefectul de Cluj a declarat că nu a fost anunțat despre aceste zboruri.

În ședința de guvern, premierul Orban a cerut să se ia măsuri dure după ce a văzut ce s-a întâmplat la aeroportul din Cluj.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. Firmele de recrutare care au expediat muncitorii în Germania vor fi și ele anchetate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite