Dosar penal pe numele fostului ofițer MAI, depistat cu noul coronavirus. Bărbatul a infectat inclusiv un medic de la spitalul Gerota

11 martie 2020, 14:16

Poliţistul pensionar, în prezent angajat al ADP Sector 4, va fi cercetat pentru că ar fi zădărnicit combaterea bolilor. Fostul ofițer ar fi declarat la internare, pe 5 martie, că nu a călătorit în străinătate în ultimele două luni. Asta deşi, revenise din Israel pe 26 februarie. Codul penal prevede că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a dus la răspândirea bolii, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă. Una dintre persoanele care s-au infectat din cauza lui este o femeie de 43 de ani, medic gastroenterolog la spitalul Dimitrie Gerota din Bucureşti, acolo unde el a fost internat.

Este primul medic din România depistat cu COVID-19. Problema e că fostul ofiţer MAI a intrat în contact cu foarte mulți oameni până să fie internat. Autorităţile au numărat până acum în jur de 120 de persoane şi toate ar urma să fie testate.

Spitalul Gerota rămâne în carantină în următoarele 14 zile. Primarul general a anunţat că a suspendat de astăzi activitatea biroului de Evidenţa Populaţiei din cadrul Primăriei Generale până pe data de 22 martie, după ce o angajată, întoarsă din Isarel, a fost depistată cu COVID-19. Toţi ceilalţi colegi vor fi testaţi şi vor lucra de acasă în următoarele două săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite