Două aterizări de urgență în mai puțin de două ore, pe Aeroportul Otopeni

18 iulie 2017, 09:02

ACTUALIZARE 10.20 O nouă aterizare de urgență a avut loc marți pe Aeroportul Otopeni. O cursă Copenhaga – Rhodos a fost nevoită să aterizeze și a cerut asistență medicală. La fața locului au fost trimise patru ambulanțe și patru echipaje SMURD. A fost vorba de o persoană cu probleme respiratorii şi tensiune scăzută.Echipajul medical a reuşit să stabilizeze pasagerul, un bărbat de 42 de ani, de origine turcă. Acesta a fost transportat la spital. Traficul aerian nu a fost afectat de acest incident.

________________________________________

Un avion care zbura dinspre Kuwait spre Amsterdam a fost nevoit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni. Problema este legată de unul dintre motoare. Se pare că acesta ar fi avut o scurgere de combustibil. Este una dintre situațiile grave în care este necesară aterizarea de urgență pe cel mai apropiat aeroport și efectuate verificări.

A fost evitată în acest fel o posibilă tragedie. Aeronava este un Airbus A330 și avea la bord 300 de pasageri.

Niciun pasager nu a fost pus în pericol. Avionul a fost așteptat la sol de echipajele de urgență, care au intervenit imediat după aterizare. Aeronava este verificată pentru a se stabili dacă problema poate fi remediată, iar avionul își poate relua zborul.

Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă se desfășoară în condiţii normale.

Aeroportul Otopeni este unul dintre cele mai performante din această zonă a Europei și este folosit de fiecare dată când se petrece o astfel de urgență.


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite