Două cazuri suspecte de virus Marburg în Ghana. Boala este o febră hemoragică aproape la fel de mortală ca Ebola
08 Iulie 2022, 17:40 (actualizat 08 Iulie 2022, 17:47)
(actualizat 08 Iulie 2022, 17:47) | Știrile TVR

Două cazuri suspecte de virus Marburg, o febră hemoragică aproape la fel de mortală ca Ebola, au fost detectate în Ghana, au anunţat vineri autorităţile sanitare din această ţară, relatează AFP.

Concluziile preliminare din probele de sânge prelevate de la două persoane din regiunea Ashanti (sud) indică prezenţa virusului Marburg, iar probele au fost trimise la Institutul Pasteur din Dakar pentru confirmare, a indicat serviciul naţional de sănătate într-un comunicat.

"Niciun caz nou nu a fost semnalat de când aceste probe au fost prelevate în urmă cu două săptămâni", se arată în comunicat, precizând că 34 de persoane care au fost în contact cu cele două cazuri suspecte au fost plasate în carantină.

Dacă vor fi confirmate de Institutul Pasteur, acestea ar fi primele cazuri de virus Marburg detectate în Ghana, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a anunţat că pregăteşte un răspuns la o "posibilă epidemie".

OMS a anunţat în septembrie 2021 sfârşitul primului episod al virusului Marburg în Africa de Vest, la 42 de zile de la identificarea unui singur caz în Guineea.

Nu există niciun vaccin sau tratament antiviral aprobat pentru a trata virusul Marburg, dar rehidratarea orală sau intravenoasă şi tratamentul simptomelor specifice ameliorează şansele de supravieţuire.