Două mari expoziţii găzduite de Centrul Pompidou din Paris vor ajunge la Timişoara, Capitala Culturală Europeană
19 Ianuarie 2023, 13:10 | Știrile TVR

Două expoziții găzduite de Centrul Pompidou din Paris vor ajunge la Timișoara. Evenimentele au fost pregătite până la cel mai mic detaliu, iar organizatorii spun că vizitatorii vor avea ocazia să admire opere unice, împrumutate şi de la alte câteva muzee renumite în întreaga lume şi din colecţii private, cum ar fi operele lui Constantin Brancuşi și Victor Brauner.

Peste 100 de picturi, desene și documente care acoperă activitatea artistică a lui Victor Brauner precum și mai bine de 50 de opere prestigioase din colecția Brauner de la Centrul Pompidou și lucrări din muzee romanești și internaționale vor ajunge la Timișoara chiar din 17 februarie, când orașul devine capitală culturală europeană.

Unele lucrări vor ieși pentru prima dată din Franța cu mesajul de a face cunoștință cu opera acestui artist de origine română.

Centrul Pompidou a aprobat ca unele lucrări de bază, considerate fragile, să fie deplasate de la Atelierul Brâncuși din Paris, la Timișoara pentru o prezentare a operelor care traversează diferite etape artistice din viață sculptorului.

Expoziția Constantin Brâncuși poate fi vizitată de la sfârșitul lunii septembrie și până pe 24 ianuarie anul viitor.