Dow Jones marchează cea mai bună lună noiembrie din 1928. Optimism în rândul investitorilor pe fondul ştirilor legate de progresul companiilor farmaceutice care produc vaccinuri anti-COVID-19

Bursa
Bursa
2 decembrie 2020, 08:42

Pe 24 noiembrie 2020, Dow Jones depăşea în premieră pragul psihologic de 30.000 de puncte.

Pe de altă parte, indicele S&P 500 a marcat cel mai mare avans lunar din aprilie 2020 încoace, de 10,75%, şi a avut de asemenea cea mai bună lună noiembrie din 1928 încoace.

Dintre cele 11 sectoare ale indicelui S&P 500, domeniul energiei a urcat cu aproape 30% în noiembrie, respectiv cea mai bună performanţă, în timp ce sectorul financiar a crescut cu 16,8%, ocupând locul doi în acest clasament.

De asemenea, indicele Nasdaq Composite, care urmăreşte evoluţia companiilor din tehnologie, a avut cel mai mare câştig lunar (11,8%) din aprilie încoace şi cea mai bună lună noiembrie din 2001 încoace. De altfel, şi Nasdaq 100, care include cele mai mari 100 de companii din tehnologie americane, a avut în noiembrie cea mai mare creştere din aprilie încoace (11%).

Cei mai importanţi indici americani au închis în scădere sesiunea de tranzacţionare de luni, ultima din luna noiembrie, însă au reuşit să doboare recorduri pe fondul ştirilor legate de progresul companiilor farmaceutice care produc vaccinuri anti-COVID-19, care au adus optimism în rândul investitorilor.

Şi rezultatul întârziat, dar decisiv al alegerilor prezidenţiale din SUA, care l-au arătat pe democratul Joe Biden învingător în faţa lui Donald Trump, a fost o sursă de optimism pentru investitori.

Keith Lerner, strateg şef la SunTrust Advisory Services, parte a Truist Financial, a atribuit vânzările din şedinţa de luni marcărilor de profit după raliul din luna noiembrie şi a spus că acţiunile s-ar putea confrunta cu o anumită rezistenţă tehnică pe măsură ce intrăm în luna decembrie. „De asemenea, vedem o mică rotaţie înapoi către tehnologie şi sănătate”, a adăugat el.

Indicele Russell 2000, al celor mai mici 2000 de acţiuni din indicele Russell 3000, respectiv un indice ponderat în funcţie de capitalizare, a urcat cu 18,3% în noiembrie, înregistrând cea mai bună lună din punct de vedere istoric.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite