Dr. Simin Aysel Florescu: Omicron se transmite prin secreții respiratorii. E bine să dezinfectăm suprafețele, dar nu aceasta este calea principală de transmitere a virusului

27 ianuarie 2022, 22:58

Dr. Simin Aysel Florescu: „Tulpina Omicron nu are o particularitate în privința transmiterii. Transmiterea se face prin secreții respiratorii, în primul rând direct – aerogen sau prin aerosoli. […] Dacă o persoană plină de viruși vorbește, cântă, strănută, fără mască, împrăștie în jur la câțiva metri. Direct înseamnă prin picături fluide la sub jumătate de metru distanță. În ambele cazuri e vorba de  transmiterea directă prin aceste secreții respiratorii. Transmiterea prin suprafețe este mai puțin importantă.”

Medicul a explicat că dacă o persoană infectată tușește, strănută, râde peste o suprafață, o perioadă aceasta este contagioasă și cineva care vine și pune mâna  pe suprafață, iar apoi bagă mâna  în nas, în gură, în ochi, se poate infecta.

E bine să dezinfectăm suprafețele, dar nu aceasta este calea principală de transmitere a virusului, precizează dr. Florescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite