Dr. Valeria Herdea: Am avut o reacție febrilă după vaccin dar mi-am revenit exact în 12 ore. Poate să ia orice persoană paracetamol, un preparat de metamizol

19 ianuarie 2021, 11:24

Dr. Valeria Herdea, medic de familie și vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România recomandă persoanelor să se prezinte la vaccinare cât mai aproape de ora programării pentru a ajuta la fluidizarea procesului.

Oamenii merg la vaccinare, sunt verificați, sunt vaccinați, supravegheați post vaccinal, iar ulterior dacă apar reacții locale sau sistemice, adică, dacă îi doare brațul, li se înroșește, li se umflă puțin locul vaccinului, dac fac febră, frison sau îi dor mușchii, sunt obosiți după vaccinare aceste reacții pot să se raporteze către Agenția Națională a Medicamentului, către medicul de familie, către Centrul de vaccinare. Este esențial să știm că toate aceste reacții se înregistrează și apar de platformă, se trec acolo și sunt transparent prezentate tocmai pentru ca oamenii să aibă mesajul clar. Este posibil să vă doară puțin brațul, să faceți putină febră, nu se întâmplă nimic, vă reveniți în 10-12 ore. Și eu am avut o reacție febrilă după vaccin dar mi-am revenit exact în 12 ore. Al luat paracetamol și mi-am văzut mai departe de treabă. Și copiii mici pățesc acest lucru la vaccin. Poate să ia orice persoană paracetamol, un preparat de metamizol și nu are nimic, a explicat Dr. Valeria Herdea, la TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite