Dr. Valeriu Gheorghiță: România este pregătită pentru a începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie. Persoanele vaccinate vor primi adeverințe

Pregătire pentru vaccinare
Pregătire pentru vaccinare
16 decembrie 2020, 23:37

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea: „În momentul de față, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare. Încă de mâine pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regionale de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționate (…) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”.

Primii vaccinați vor face parte din corpul sanitar din primele zece spitale COVID-19.

Dr. Valeriu Gheorghiță spune că, pentru un grad de 60-70% din populație, campania ar trebui să dureze șase-șapte luni.

Fiecare persoană imunizată va primi o adeverință.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea: ”Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă