Dr. Valeriu Gheorghiţă: Purtarea măștii, distanțarea fizică și igiena sunt lucrurile care ne pot asigura aproape un nivel de sută la sută protecție

20 octombrie 2020, 14:28

Medicul a subliniat însă că pentru a fi eficientă masca, trebuie îndeplinite câteva condiții: să fie corect pusă, să acopere nasul și gura, să nu fie refolosită, pentru că o mască mototolită pe care o punem în buzunar, o scoatem, este o mască contaminată, care nu mai are nicio valoare din punct de vedere medical.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a subliniat că măsura de purtare a măștii dacă este asociată cu aerisirea spațiilor închise, unde crește concentrația de particule virale (…), distanțarea fizică și igiena sunt lucrurile care ne pot asigura aproape un nivel de sută la sută protecție.

Medicul a mai atras atenția asupra faptului că supraaglomerarea secțiilor de ATI la un personal insuficient va duce la o scădere a calității îngrijirii acestor pacienți.

Un număr foarte mare de cazuri severe și critice care depășesc capacitatea de Terapie Intensivă se asociază cu creșterea ratei de deces, a spus medicul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă