Dr. Virgil Musta: Dacă lumea nu înțelege că trebuie să fim responsabili și solidari, vom ajunge ca sistemul de sănătate să nu facă față

8 iulie 2020, 14:55

„Spitalul nostru  începe să ajungă la capacitatea maximă în ceea ce privește secția Covid. Situația este încă sub control, dar, dacă evoluează la fel, dacă lumea nu înțelege că trebuie să fim responsabili și solidari, vom fi în situația în care sistemul de sănătate să nu facă față”, a declarat dr. Virgil Musta la Telejurnal.

Medicul a explicat ce s-ar putea întâmpla în cel mai rău caz: „Pacienții grav bolnavi să fie trimiși acasă, să nu aibă unde să se interneze, chiar cu riscul de a deceda la domiciliu. E o situație pe care nimeni nu și-o dorește. Cred că nimeni nu-și dorește să fie în pielea Italiei, Franței sau a italienilor, francezilor, în acele momente critice în care nu aveau locuri în spital și decedau acasă„.

Dr. Virgil Musta subliniază că oamenii trebuie să fie responsabili și să asculte de specialiști și reamintește că singura metodă de a ține sub control epidemia este respectarea celor 3 reguli: purtarea măștii, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite