Dr. Adrian Marinescu: “Toți ne dorim o vară liniștită, dar realitatea din acest moment arată cu totul altfel”

5 aprilie 2021, 13:59

“E clar că toți ne dorim o vară liniștită, dar realitatea din acest moment arată cu totul altfel. Colmatarea nu este legată doar de locurile de terapie intensivă, e valabil pentru toate locurile de internare, inclusiv în spitalele care nu sunt în circuitul Covid. În momentul în care a venit al treilea val, existau deja pacienți în secțiile de terapie intensivă și acei pacienți au perioade lungi de internare. Al doilea aspect este tulpina din Marea Britanie, care se transmite mult mai ușor și care dă forme severe și la cei tineri și de vârstă medie. (…) Fiind o variantă care se transmite mult mai ușor și pentru că, în general, tinerii sunt cei care interacționează, vom avea un număr foarte mare în rândul lor. Este motivul pentru care avem mai multe forme severe la tineri în valul al treilea.”, a explicat medical Adrian Marinescu.

Acesta a precizat că cei care au forme severe și critice, în cele mai multe dintre cazuri – nu sunt persoane vaccinate: “Acest lucru ne demonstează că vaccinul ne protejează în sensul că dacă facem o infecție, facem o ușoară sau medie, în niciun caz una complicată – un element extrem de important”.

“În momentul în care avem o simptomatologie respiratorie, trebuie să luăm în calcul că există o mare probabilitate să fie o infectare cu SARS-Cov-2 și trebuie să luăm legătura cu medical de families au cu un medic specialist și să ne testăm. În momentul în care testul este pozitiv, trebuie să facem o evaluare telefonică cu medicul de familie, care trebuie să aprecieze dacă trebuie să ajungem repede la spital sau nu și, de aici, cred că multe lucruri s-ar așeza mult mai bine. (…) Rămân acasă și sunt monitorizați prin intermediul medicilor de familie cei care au forme asimptomatice sau forme ușoare și care nu au boli associate. În cazul celor care au acești factori de risc, ei trebuie să ajungă la spital pentru a fi evaluați.”, a mai spus dr. Adrian Marinescu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite