Dr. Beatrice Mahler: “Muncim la capacitate maximă. Facem externări și paturile se ocupă imediat. Terapia este plină. Pacienții asimptomatici sunt toți evaluați și trimiși acasă în autoizolare”

29 iulie 2020, 10:53

Despre deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgență în contextul unei evoluții tot mai îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri din România, a vorbit la emisiunea “Ca’n viață” medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

“Orice măsură care va duce la limitarea transmiterii infecției cu SARS CoV-2 este binevenită, în contextual în care în anumite zone, numărul cazurilor a ajuns la un nivel îngrijorător. Atâta timp cât purtăm masca în zone în care numărul de persoane este mare șo știm în acest moment că transmiterea virusului se face până la o distanță de șapte metri, acest lucru protejează, până la urmă, sănătatea noastră”, a spus Beatrice Mahler.

“De la sfârșitul săptămânii trecute, numărul de pacienți care se adresează Institutului Marius Nasta pentru evaluare, pacienți suspecți sau simptomatici a crescut foarte mult. Ceea ce a îngreunat foarte mult activitatea pavilionului Covid. (…) Muncim la capacitate maximă. Facem externări și paturile se ocupă imediat. În această dimineață sunt două locuri libere dar, cu siguranță, la prânz nu le vom mai avea. Terapia este plină. Pacienții asimptomatici sunt toți evaluați și trimiși acasă în autoizolare. Este o situație pe care, de la începutul stării de urgență, Institutul Marius Nasta nu a traversat-o. E o situație care suprasolicită și personalul medical. Este extrem de dificil să lucrezi ore întregi în acel echipament. A trebuit să suplimentăm personalul și numărul de ore pe care colegii noștri trebuie să îl petreacă echipați în acest mod pentru a face față pacienților”, a mai precizat Beatrice Mahler.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite