Dr. Daniel Coriu: Probabil Omicron ne va duce în final la imunizarea de turmă, pentru că toți vom lua virusul. În plus, am depășit 8 milioane de vaccinați, un record pentru România

27 ianuarie 2022, 21:32

„Noi am depășit 8 milioane de vaccinați. Pentru România, este un record. Mai ales că noi nu știm, oficial, câți români se mai află în țară. Probabil Omicronul ne va duce în final la imunizarea de turmă. La această rată uriașă de infectare, sigur cu toții vom face Omicron”, a declarat dr. Daniel Coriu.

Medicul a mai spus că există o similaritate cu valul 4, în sensul că și acum marea majoritatea a cazurilor grave și deceselor se întâmplă în cazul persoanelor nevaccinate, vârstnice și cu comorbidități.

„Avem un număr mare de infectări zilnic – peste 30 de mii. Avem în spitale peste 7500 de pacienți cu COVID, formă medie-severă. Avem în ATI peste 750, ceea ce reprezintă, totuși, un număr important. În fiecare zi se raportează în jur de 70 de decese. Marea majoritate a cazurilor grave sau deceselor, tot la nevaccinați se întâmplă. Deci este oarecum similar valului 4”, a subliniat dr. Coriu, în direct la TVR.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite