Dragoș Iliescu: Teama de teste a elevilor le influențează performanța cognitivă. Exersând în mod sistematic te obișnuiești cu ele, cu contextul

24 septembrie 2020, 11:38

Dragoș Iliescu, profesor universitar la Facultatea de Psihologie, și-a pus in valoare inteligența si creativitatea pentru a face o platforma de teste relevante pentru copii.

Profesorul a explicat că pe această platformă elevii își pot testa cunoștințele la diverse materii, dar și diverse noțiuni. De asemenea, își pot compara cunoștințele cu cele ale altor elevi de aceeași vârstă si care sunt în aceeași clasă cu ei.

O astfel de platformă ar putea ajuta elevii să învingă și emoțiile examenelor si testelor.

Nu cred ca este copil în lume care să se bucure când intră profesorul în clasă și zice: Scoateți o foaie de hârtie! (…) Parte din problemă vine din anxietate, ti-e teama. Teama respectivă îți influențează performanța cognitivă, și ai dovezi științifice foarte solide care arată că anxietatea de examinare scade  în mod sistematic performanța pe care tu o ai în test (…)  Exersând in mod sistematic teste care arată ca cele pe care tu le dai la examen, te desenzitivizezi, te obișnuiești cu ele, cu contextul. Ai făcut deja testul asemănător, știi că poți (…)

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite