Dragu: Sperăm ca partidele politice să susţină Guvernul propus de Cioloş; să fim cu toţii conştienţi de dificultatea momentului

Anca Dragu președintele Senatului
Anca Dragu președintele Senatului
18 octombrie 2021, 11:25

„Depunem astăzi programul de guvernare şi lista cu miniştrii în Guvernul Cioloş. Noi sperăm ca partidele politice să susţină acest Guvern şi să fim cu toţii conştienţi de dificultatea momentului şi partidele să fie responsabile. (…) Noi nu fugim de guvernare şi nu stăm pe margine şi ne facem calcule cinice cum dăm în sondaje ori ce se întâmplă, dacă mai stăm o săptămână, două, trei. Noi suntem conştienţi de gravitatea momentului şi ne asumăm guvernarea (…). Noi mergem mai departe. Noi ne-am asumat această misiune. Am primit mandatul din partea preşedintelui Iohannis. Domnul Cioloş a fost învestit cu această putere de a forma o echipă guvernamentală, ca atare noi mergem mai departe”, a afirmat Dragu la Parlament.

Ea a spus că USR este întotdeauna deschisă dialogului.

„Noi am spus întotdeauna că suntem deschişi dialogului. Desigur, relaţia cu premierul interimar Cîţu este una dificilă şi am spus că aceasta este o linie roşie, dar ne aşteptăm ca şi liberalii să fie responsabili şi să vină cu propuneri care să funcţioneze. Trebuie să stăm să discutăm. Noi, acum, suntem în faza în care avem o propunere de echipă guvernamentală şi un program”, a precizat Dragu, întrebată dacă, în cazul în care Cabinetul Cioloş nu ar fi învestit, USR ar fi dispusă să sprijine un guvern cu Florin Cîţu premier.

Anca Dragu a adăugat că, în cazul în care Guvernul propus de Dacian Cioloş nu ar trece de Parlament, nu ar fi numai responsabilitatea USR, ci şi a celorlalte partide.

„Responsabilitatea nu este numai a noastră, a USR, este şi responsabilitatea celorlalte partide. Trebuie să spună de ce refuză un guvern, chiar şi un guvern monocolor, şi să vină cu o propunere. Noi, mai mult decât să fim activi, să fim în prima linie, să ne asumăm guvernarea şi momente grele, ce putem face?”, a menţionat Dragu.

Întrebată de eventualitatea declanşării alegerilor anticipate, Dragu a spus: „Nu susţinem această formulă şi, în general, alegerile anticipate, cred că e destul de dificil de ajuns, aşa cum spune Constituţia. Nici nu cred că este un moment prielnic. România are nevoie de un guvern cu puteri de pline cât mai repede cu putinţă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite