Drama unei fetițe de opt ani din județul Iași: a fugit în pădure, pentru că o molesta concubinul mamei

30 iunie 2021, 17:44

Fetița a fugit ieri de acasă, din comuna Dagâţa, județul Iași. Era a treia oară când încerca să scape de bărbatul cu care mama ei locuia și care o abuza, după cum a povestit copila. De data aceasta, mama a chemat Poliția, pentru că nu a putut să o găsească singură pe fetiță. Susține că nu știe de ce aceasta pleca mereu de acasă.

Mama fetiței: „Eu nu știu nimic de ce a plecat, că eu eram cu vacile. Și a plecat așa, deodată, din casă”.

Peste 100 de săteni, poliţişti, pompieri şi voluntari au pornit în căutarea copilei. Au fost ajutați de un câine de urmă, un elicopter și o dronă. Au găsit-o într-un canton silvic din mijlocul pădurii de lângă sat. Fetița a fost preluată de specialiştii de la Protecția Copilului și a avut curaj să povestească despre abuzurile la care o supunea concubinul mamei.

TIBERIU BANTAŞ, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi: “Din primele discuții cu psihologul, a rezultatul faptul că fetița fusese molestată sexual de concubinul mamei, pe parcursul mai multor săptămâni. În momentul de față este evaluată psihologic și medical”.

Mama fetiței: „(Întrebare: O bateți?) Eu, nu, el îi mai trage așa, câte o palmă. (…) Nu, nimic, că ea doarme singură, în altă cameră. Se înțelege foarte bine, când îi zice ceva, o ascultă”.

Copiii abuzați vor păstra toată viața urmele adânci ale dramei pe care au trăit-o, avertizează psihologii.

Psiholog Keren Rosner: “Un copil abuzat și în special un copil abuzat sexual este un copil care se vindecă foarte greu sau niciodată. Fiind copil, nu ai posibilitatea să ai grijă de tine și depinzi de adulți. Și tocmai acești adulți au abuzat-o”.

Protecția Copilului Iași a sesizat Parchetul, care îl cercetează acum pe bărbat. Mama și ceilalți trei copii ai săi vor ajunge și ei sub protecția statului. Cel puțin până la finalizarea anchetei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite