Dreptul la a doua opinie medicală. Gratuit. Studiu: 95 la sută dintre pacienții români nu știu că pot beneficia de aceasta, prin lege

4 martie 2019, 20:14

Un bărbat a simţit că e ceva în neregulă cu el acum un an şi jumătate. S-a dus imediat la spital. Medicii i-au făcut mai multe biopsii. Două au arătat că are o tumoare benignă. Familia a decis să ceară şi sfatul medicilor italieni. Aşa au aflat că bărbatul are cancer în stadiu avansat.

Sunt şi situaţii în care medicii le spun pacienţilor că tumoarea nu poate fi operată. Şi, în cele din urmă, bolnavul găseşte un alt doctor care acceptă să facă intervenţia.

Cei mai mulţi pacienţi români nu ştiu însă că au dreptul să ceară o altă opinie medicală.

Un studiu făcut de curând de clinica Intermedicas arată că 87% dintre pacienți apelează la internet ca sursă pentru a doua opinie.

Potrivit studiului, 9 din 10 pacienţi nu cer o a doua opinie medicală de frică sau din respect faţă de medicul care a pus diagnosticul iniţial.

În marile oraşe, clinicile au pus la punct servicii speciale, prin care medici români sau străini de prestigiu reevaluează pacienţii ori dosarele lor. Dar contra cost.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite