Drepturile persoanelor cu dizabilități, prea puțin cunoscute. O tânără nevăzătoare a trebuit să apeleze la poliție pentru a intra într-un magazin cu câinele însoțitor

24 iulie 2020, 10:00

Diana le-a explicat că există o lege în vigoare care îi permite să intre cu câinele ghid in magazin, însă angajații s-au lăsat convinși cu greu.

Tânăra a fost nevoită să cheme autoritățile pentru a putea intra în magazin. Polițiștii le-au explicat și ei angajaților că există o lege care permite persoanelor nevăzătoare să intre în magazin cu un câine ghid.

Deși, într-un final, Diana a fost primită, ea spune că a fost deranjată de lipsa de informare a personalului magazinului cu privire la situația persoanelor nevăzătoare.

Potrivit legii 448/2006, câinele ghid care însoțește persoana cu handicap grav are acces liber și gratuit în toate locurile publice și în mijloacele de transport. Și convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități prevede acest aspect.

Reprezentanții magazinului în care a avut loc incidentul au spus că situația a fost o abatere punctuală a personalului care, deși a avut instructajul necesar cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități și ale câinilor ghizi, din păcate, nu l-a respectat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite