Polițiștii antidrog au capturat membri ai unor grupări pregătite să vândă stupefiante în Mamaia și Costinești. Șase suspecți au fost deja arestați

29 aprilie 2023, 13:09

Polițiștii antidrog constănțeni s-au pregătit din timp pentru acest weekend cu petreceri și festivaluri la malul marii. Au monitorizat o grupare italo-britanică de traficanți, ai cărei membri urmau să participe la festivalul din Mamaia. Oferta, extrem de variată, cuprindea unul din cele mai scumpe droguri – cocaina roz.

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: Ar fi promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de tip mesagerie, precizând prețurile fiecărui tip de drog. Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară fiind identificate și ridicate 3000 comprimate ecsatsy, 70 de grame de cb, 70 de grame cocaină, 50 de grame de ketamină.

Cătălin Țone, expert antidrog: Cocaina roz, care costă 500 de euro gramul, e specifică zonelor de lux din Ibiza și Miami, dar și Paris, în anumite cluburi. Ei din timp își fac stocuri, unii se preocupă și aduc drogurile în țară, cu săptămâni, poate cu luni înainte, tocmai pentru a nu face această mișcare cu 2-3 zile înainte, când ei cred că autoritățile sunt în alertă maximă, dar se înșeală pentru că grupările de trafic intern și internațional sunt supervizate și în afara concertelor și astfel de foarte multe ori au căzut în această plasă.”

Șase dintre membrii grupării din Italia au fost arestați preventiv înainte de a face primele vânzări la festivalul din Mamaia, cu excepția tranzacțiilor încheiate cu ofițerii sub acoperire.

În Gara de Nord, din București, jandarmii au prins doi cetățeni maghiari. Potrivit unor surse judiciare, aceștia aveau droguri în bagaje și urmau să ajungă la Constanța.

Și traficanții de persoane și-au făcut planuri pentru acest sfârșit de săptămână, avertizează specialiștii implicați în combaterea acestui fenomen.

Mihaela Drăguș, purtător de cuvânt ANITP: Victime ale traficului ajung pe litoral, în stațiunile montane, însă o victimă a traficului călătorește în toată țară, în funcție de sezon și vede numai 4 pereți și câteodată doar lumina soarelui, din când în când. E o viață trăită numai în beneficiul traficanților și a clienților. E o viață de coșmar.

Numai azi jandarmii au depistat zeci de persoane care au încercat să între în zona festivalurilor cu droguri asupra lor. Forțele de ordine rămân în alertă pe durata evenimentelor la care participa zeci de mii de tineri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite