Dubla specializare – noul trend în rândul studenților. Ei pot participa de acasă la cât mai multe cursuri

30 octombrie 2020, 11:30

Ana Maria este studentă în anul al III-lea la Facutatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei şi în primul an la Facultatea de Agricultură. A ales prima specializare din pasiune şi dragoste pentru copii, dar pentru că agricultura este ocupația de baza în familia sa, Ana Maria s-a gândit că ar putea urma și acesta tradiție. Mai ales că, în următorii ani și-a propus să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniu.

Și Cosmin a optat pentru dubla specializare. Este în anul al III-lea la la Facultatea de Zootehnie şi recent a început şi Facultatea de Drept. Tânărul crede că orice specializare în plus, sporește șansele de angajare și de dezvoltare personală.

În paralel cu studiul, acesta lucrează în domeniul bancar şi câştigă venituri suplimentare  în plus din pasiunea sa – fotografia.

Tendinţa de a urma două facultăţi este în creștere în rândul tinerilor, care vor să aibă cât mai multe șanse pe piața muncii. Mulți preferă să se angajeze imediat ce ies de pe băncile scolii, și să renunțe la studiile de masterat.

Specialiștii atrag însă atenția că actul educațional poate fi diluat.

Pe perioada pandemiei, Universităţile din Iaşi au autonomie în stabilirea modului în care își desfăşoară activitatea didactică. La cele mai multe facultăți a fost adoptat scenariul hibrid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite