Ducele Amedeo Aosta de Savoia și Prințesa Mafalda participă la ceremoniile de repatriere a Reginei Mamă Elena

9 octombrie 2019, 19:45

Ducele Aosta de Savoia locuieşte în cea mai mare parte a timpului pe insula Pantelleria, al cărei cetăţean de onoare este, dar şi în Florenţa.

În 1948, perioada exilului Reginei Mamă Elena, a locuit cu mama lui chiar la Villa Sparta, casa din Florenţa a Reginei. Apoi, mama lui, Prinţesa Irina, și-a cumpărat o casă în apropiere, în San Domenico.

Ducele Amedeo Aosta de Savoia iubește și România. Şi nu se sfiește să mărturisească acest lucru românilor care locuiesc în Pantelleria.

Prințesa Irina, mama ducelui Aosta a vizitat de multe ori România. A și locuit aici o perioadă, în 1927, alături de ceilalți membri ai Familiei Regale a Greciei, din care provenea şi Regina Mamă Elena.

La ceremonia de repatriere şi reînhumare a Reginei Mamă Elena, Principele de Wales va fi reprezentat de lordul Peter Rosslyn, şeful Casei Prinţului Charles.

Au confirmat participarea şi Jean Marie Mussy, ambasador al Ordinului de Malta la Madrid, Anders Lindberg, consilier al Principesei Moştenitoare a Suediei şi al Principelui Leka al Albania şi Andrew Popper, reprezentant al Casei Regale a României la Londra.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite