După ani de interdicție, școlile de muzică revin cu succes în Arabia Saudită

23 august 2022, 13:59

În Arabia Saudită s au deschis câteva școli de muzică. În scurt timp, au devenit extrem de căutate.

”Am avut probleme în privinţa acceptării muzicii în societate. În orice societate arabă sunt şi păreri pro şi păreri contra. Şi noi am avut unele obstacole, dar statul ne-a sprijinit”, susține Ayman Tasser, fondator şcoală muzică.

La aceste şcoli de muzică vin să învețe atât adulți, cât și copii.

De asemenea, iubitorii artei fac eforturi să convingă autoritățile să introducă ore de muzică în școală.

Ridicarea restricțiilor privind muzică în societatea saudită e considerată un mare pas înainte de către mințile reformiste de la Riad. Se spune că prințul moștenitor Mohammed bin Salman s-a lăsat convins destul de ușor să fie de acord cu introducerea treptată a muzicii în spațiul public. Dar după atâția ani de interdicții, saudiții nu au profesori de muzică ori instrumentiști, așa că a fost nevoie să fie aduși din străînătate.

”Știu că e ceva nou pentru Arabia Saudită, până acum câţiva ani, muzică era interzisă. Avem mulţi elevi, mulţi iubitori ai muzicii, şi mă bucur că sunt şi mulţi adulţi, îi admir”, afirmă și Aliona Kulinici, profesor de muzică.

Până de curând, saudiții puteau face muzică, însă numai acasă, în familie, iar școlile de muzică erau foarte puține și, în general, rezervate băieților. Fetele, femeile nu aveau voie să cânte la un instrument.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite