E nevoie de medici în mai multe spitale din ţară. Procedura ocupării posturilor durează mai bine de 2 luni. Sunt candidaţi puţini pentru posturile din provincie

13 iulie 2022, 19:03

E nevoie de medici la spitalul municipal din Râmnicu Sărat unde mai multe secţii funcţionează doar cu câţiva specialişti. 17 posturi au fost scoase la concurs, dar doar 3 medici s-au arătat interesați.

Medicii care lucrează acum în spital nu pot face toate gărzile. Astfel ca pacienţii trebuie să meargă în alte judeţe sau la privat.

Până acum conducerea spitalului nu a găsit soluţii.

Se caută medici şi pentru spitalul din Buzău, unde gărzile se acoperă foarte greu. E nevoie de cardiologi, oncologi, internişti şi neurologi, dar şi de foarte mulţi medici de urgenţă. 23 de posturi au fost scoase la concurs. Deşi salariile au crescut, secțiile au fost dotate cu aparatură de ultimă generație, medicii nu vor să lucreze într-un spital provincie.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti lipsesc medici. În special cardiologi. Secţia funcţionează cu doar 4 doctori care abia reuşesc să se împartă între spital, ambulatoriu, camera de urgenţă şi gărzi.

Odată scoase la concurs, procedura ocupării posturilor durează mai bine de 2 luni. Cu o condiţie: să existe candidaţi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite