EBU: Rusia nu va putea participa la Eurovision 2017. Iulia Samoilova: Sunt dezamăgită pentru că a fost visul meu

14 aprilie 2017, 14:44

Uniunea Europeană de RadioTeleviziune a trimis o scrisoare postului de televiziune Canal Unu, organizatorul concursului din Rusia în care îşi exprimă regretul că nu s-a putut rezolva problema veto-ului impus de Ucraina.

„Ne-am dorit foarte mult ca toate cele 43 de țări să poată participa și am făcut tot posibilul în acest sens”, se arată în comunicatul EBU.

Organizatorii propuseseră Rusiei două variante: Iulia să participe prin duplex de la Moscova sau să aleagă un alt reprezentant. „Din păcate, ambele propuneri au fost refuzate de postul de televiziune Channel One, care ne-a anunțat că nu va transmite concursul Eurovision. Acest lucru înseamnă, din păcate, că Rusia nu va mai putea participa la ediția din acest an”, a mai precizat EBU.

Ucraina a interzis intrarea Iuliei Samoilova – o tânără în scaunul cu rotile, pentru că acum doi ani ea a participat la un concert dintr-o localitate din Crimeea, ocupată de ruși.

Iuliei Samoilova i se imputa faptul că în 2015 a fost în Crimeea, fără a avea acordul autorităţilor ucrainene.

Cea mai dezamăgită este chiar Iulia, care a muncit enorm să se califice pentru Kiev.

Iulia Samoilova: “Desigur, sunt dezamăgită pentru că acesta a fost visul meu. Cred şi sper că într-o zi se va întâmpla, totuşi”.

Organizatorii concursului au propus Rusiei două variante: Samoilova să participe prin duplex de la Moscova, via satelit, sau să aleagă un alt reprezentant. Ambele soluţii au fost considerate inacceptabile de televiziunea rusă.

Ruşii nu fac prea mare caz de faptul că nu pot urmări concursul Eurovision la televizor.  Dar nu cred că e cinstit ce s-a întâmplat.

Kremlinul îşi exprimă regretul că organizatorii Eurovision nu au putut obliga Ucraina să respecte regulile concursului sugerând că gazdele de Kiev ar fi putut face o excepţie.

Autorităţile din Ucraina rămân intransigente şi spun că legile sunt valabile pentru toată lumea, inclusiv penalizările.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite